Welke crypto kopen anno 2021?

Er zijn veel verschillende crypto’s waar je in kunt investeren. Alleen hoe bepaal je nu in welke crypto’s je investeert en wanneer je de cryptovaluta weer verkoopt? Je kunt niet helemaal voorspellen wat de markt gaat doen, dat is zeker. Sommige mensen kopen veel crypto in bij een dip, terwijl anderen juist verkopen zodra ze zien dat het iets slechter gaat. Voordat je een crypto koopt is het erg handig om na te gaan wat het nut van de blockchain achter de valuta is. Zo krijg je een goed beeld van hoe nuttig de cryptomunt in kwestie is. Als je crypto wilt kopen is het bovendien verstandig om eerst een analyse te maken en een plan op te stellen. We gaan het in dit artikel verder hebben over: welke crypto kopen?

Hoe maak je een goede analyse?

Er zijn verschillende manieren om een analyse te maken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het om te beginnen belangrijk om na te gaan waarvoor een crypto precies dient. Zo kun je nagaan hoeveel vertrouwen je in een specifieke munt hebt. Ook is goed om te weten wat het marktvolume van een cryptomunt is. Schaarste zorgt er namelijk voor dat de prijs stijgt. Als er heel weinig crypto zijn, maar veel mensen het willen hebben, zal de prijs sterk toenemen.

Je kunt er ook voor kiezen om gewoon crypto te kopen wanneer er even sprake is van een dipje en weer te verkopen wanneer de waarde stijgt. Ook dit brengt echter risico’s met zich mee. Dit zagen we tijdens de coronacrisis ook bij aandelen. Veel aandelen zakten de eerste weken enorm snel. Als je toen aandelen had gekocht kon je makkelijk veel geld verdienen. Hoe meer je kunt verdienen des te meer je echter ook kunt verliezen. Het is verstandig om goed na te gaan hoeveel risico je wilt nemen.

Zelf nadenken is zeer belangrijk

Veel mensen die starten met investeren in crypto, doen aan het begin gewoon maar iets. Zij investeren bijvoorbeeld in een crypto, omdat andere mensen deze munt aanbevelen. Dat kun je beter niet doen. Het is zeer belangrijk dat je zelf ook goed nadenkt over hoe groot de kans is dat een specifieke valuta een goede investering is. Daarom raden we ook altijd sterk aan om te controleren waar een bepaalde cryptovaluta voor staat. Als de techniek achter een cryptomunt zeer uniek is en aan een bepaalde vraag voldoet, is de kans groter dat de waarde zal toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *