Weekend weg? Wat pak je in?

Ga je er lekker een paar daagjes of een weekend tussenuit? Uit persoonlijke ervaring weet ik dat er regelmatig iets vergeten wordt met het inpakken. Sinds ik een online checklist heb gevonden is dit verleden tijd. Tuurlijk kun je een aantal basis dingen vergeten, die heb je op de bestemming waarschijnlijk zo gekocht, maar een aantal zaken zijn onmisbaar. Pak je weekendtas, of luiertas als je met kinderen gaat reizen, er maar bij en pak de volgende spullen alvast in. 

Rugzak

Wanneer je een aantal dagen op reis gaat, komt een rugzak altijd van pas. Voor een dagje uit op bestemming is een rugzak ideaal. Omdat je een tijdje van je vertrek bent, kun je al je benodigdheden op deze manier heel eenvoudig meenemen, zonder dat je er last van hebt. 

Kleding

Afhankelijk van het aantal dagen dat je op reis gaat en waar de reis naartoe gaat, is de kleding die je meeneemt van belang. Tuurlijk kun je overal jeans, t-shirts en een vest mee naartoe nemen. Maar ga je bijvoorbeeld naar een warm oord, vergeet dan in ieder geval je slippers en je zwemkleding niet. Deze zie je heel snel over het hoofd. 

Hygiëne

Ga je naar een hotel, dan vind je daar wel een zeepje en een klein flesje shampoo. Dit is niet altijd voldoende voor de hele trip. Vergeet daarom je hygiënische producten niet mee te nemen. Ook is het altijd handig om medicijnen en pleisters mee te nemen, want voor je het weet heb je iets verkeerds gegeten. 

Elektronica

Bepaalde elektronica heeft thuis een vaste plek. Denk maar aan een oplader voor de mobiele telefoon of voor de tablet. Ook kan het zo zijn dat je voor de reis een volle accu wilt hebben van je electronica. Vergeet ze dan bij je vertrek niet uit het stopcontact te halen. 

Extra

Om te voorkomen dat je je gaat vervelen tijdens je trip, is het altijd handig om leesvoer mee te nemen. Dit kun je overal kopen, maar in het buitenland wordt het al lastiger om Nederlandse tijdschriften of kranten te vinden. Schaf deze dus voor je trip aan. Dit zijn overigens maar persoonlijke tips. Raadpleeg altijd een online checklist, zodat je écht niets vergeet voor je trip. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *