Wat neem je mee op motorvakantie

Een motorvakantie is iets waar je al een lange tijd van droomt. De hele dag heerlijk rijden door de bergen, langs de kust of door de bossen. Het wordt voor jou de eerste keer dat je op vakantie gaat met de motor. Waar moet je allemaal aan denken wanneer je een motortrip plant? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

Een motorverzekering

Wanneer jij een motor gaat kopen is het verplicht om deze te verzekeren. Heb jij dat nog niet gedaan? Regel dit dan direct online bij Direct Motor Verzekeren! Je kunt kiezen uit verschillende dekkingsmogelijkheden die zowel in Nederland als in Europa gelden. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld pechhulp of verkeersrechtsbijstand. Verkeersrechtsbijstand helpt jou in het buitenland wanneer je te maken krijgt met geschillen. Kom je er niet uit? Vraag dan een expert op het gebied van verzekeringen om hulp.

Algemene zaken

Voordat je op reis gaat is het altijd goed om je familie in te lichten over de bestemming. Daarnaast mogen algemene zaken zoals een EHBO-set, groene kaart, ID/paspoort en natuurlijk (cash)geld niet ontbreken. Ook dien je een schadeformulier bij je te hebben en eventueel een kopie van belangrijke papieren. In sommige landen is het hebben van een gevarendriehoek of gele hesjes ook verplicht.

Ruimte

Naast algemene zaken heb je natuurlijk ook spullen nodig voor hygi├źne. Denk aan scheerspullen, shampoos en andere spullen om fris te blijven. Ook extra kleding is belangrijk. Let er wel op dat je niet heel veel ruimte op de motor hebt. Controleer voordat je op vakantie gaat of alles past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *