Wat kan je doen in corona tijd?

Waarschijnlijk de zoveelste blog over Corona, maar het is dan ook wel een onderwerp dat iedereen veel bezig houdt. We hebben al een paar maanden kunnen wennen aan het feit dat er gewoon steeds minder te doen is, en als ik het zo een beetje mag inschatten dan duurt dat ook nog wel een tijdje. De hoogste tijd dus om wat tips te geven over hoe je deze corona tijd toch nog een beetje leuk kan houden.

Blijf lekker binnen

Voor plezier hoef je je huis niet uit, met een beetje creativiteit is er genoeg te doen binnenshuis. Gelukkig mogen we nog wel een aantal mensen thuis uitnodigen, dus trommel je beste vriend of vriendin op en blijf lekker een dagje binnen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een camera en maak een mooie fotoserie. Met spullen die je al in huis hebt kan je tevens een enorm leuke fotoshoot houden, gebruik bijvoorbeeld een hoeslaken als achtergrond doek en experimenteer met schaduwinval. Heb je een geslaagde shoot gehouden? Kies samen de leukste foto’s uit, laat ze ergens afdrukken en ga zoals vroeger lekker aan de slag met het knippen en plakken in een fotoboek. 

Vrijmibo of een avondje in het cafe?

Veel mensen werken vanaf huis, wat betekent dat er ook geen vrijdagmiddagborrel meer is. Een vrijdagmiddag borrel heb je natuurlijk meestal met collega’s, maar dit kan ook prima met vrienden. Kom bij elkaar op een locatie waarbij de regels van het RIVM nageleefd kunnen worden. Om toch een beetje het gevoel van die echte vrijdag middag borrel, of zelfs een avondje in de kroeg na te bootsen is het een leuk idee om een cocktailbar op locatie te huren. Wachten terwijl er een heerlijke cocktail wordt gemaakt geeft toch wel dat ultieme feestgevoel. Liever een feestje zonder alcohol? Dan is een koffiemachine huren een leuk idee. 

Blijven leren

Nu je waarschijnlijk wat meer vrije tijd over hebt is het een goed idee om die extra tijd in jezelf te investeren. Neem vooral je rust, geniet van een goed boek met een glas wijn of zet een leuke film op. Na al dat genieten is het helemaal geen gek idee om te beginnen aan wat zelfstudie, en dit kan werkelijk van alles zijn. Van een zelfhulpboek tot een cursus tekenen. Waarschijnlijk zal je in het ‘normale’ leven niet snel meer deze extra tijd hebben. Zelfstudie zou je misschien niet zo snel omschrijven als leuk,maar geloof me, iets nieuws leren kan heel leuk zijn. Het feit dat je deze tijd nuttig besteed geeft een enorm voldaan gevoel, en hoe vet is als je na deze corona tijd een hele nieuwe skill erbij hebt?