VOORJAAR IN DE KOP VAN NOORD-HOLLAND

brede stranden kop van noord-holland

Het voorjaar staat te trappelen voor de deur. De winterslaap is voorbij en dieren zijn bezig met een maatje vinden en nestjes te bouwen. Zeker wij mensen zijn er meer dan klaar voor om weer lekker buiten te zijn. Meer dan ooit verheugen we ons weer naar buiten te trekken en dingen te ondernemen.

Terwijl sommigen nog steeds verlangen naar verre exotische oorden, zullen velen zeker het afgelopen jaar hebben ontdekt dat vakantie in eigen land nog zo gek niet is. Doordat we zo teruggeworpen zijn rondom onze eigen stekkie en de wereld kleiner is geworden, zijn we dichterbij onszelf gekomen. Wat betreft vakantie vieren dan.

Holland boven Amsterdam

Het CBS geeft aan dat vorige jaar maart het aantal Nederlandse vakantiegangers in eigen land daalde met 50% ten opzichte van dezelfde periode in 2019.  Het aantal Nederlandse vakantiegangers die naar het buitenland reisden daalde zelfs met 56%. Dit is natuurlijk niet zo gek, want door de reisbeperkingen tijdens deze crisis zijn we veel minder onderweg.

Het is natuurlijk niet moeilijk te bedenken dat het toerisme in eigen land steeds populairder gaat worden. Nederland is een fantastisch land met een schatrijke geschiedenis en historische plekken. Veel mensen kennen hun eigen land niet goed. Plekken die veel toeristen aantrekken worden links gelaten, terwijl er zo veel interessante bezienswaardigheden zijn.

Activiteiten in de Kop van Noord-Holland

Een nog redelijk onbekend stukje Nederland is de Kop van Noord-Holland. Dit stukje Nederland is misschien niet zo voor de hand liggend, maar juist doordat het dichterbij is dan je denkt, is het echt de moeite waard om tijdens een weekendje weg dit gebied te ontdekken. Uitwaaien op kilometers brede stranden nabij Groote Keeten achter de duinen, slenteren door oer-Hollandse dorpen, naar het wad, fietsen, wandelen, varen of naar een museum; in de Kop zul je je niet vervelen. Er is voor ieder wat wils. En in het voorjaar staan de bollenvelden prachtig in bloei!

Origineel overnachten

Maak van jouw weekendje weg compleet met een origineel en bijzondere overnachting in een pipowagen of een kustwachttoren en begin jouw Hollandse vakantie om nooit te vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *