Veiligheid op reis

Voordat je op reis gaat is het belangrijk om alles te controleren op veiligheid. Is het land waar jij naartoe wil wel veilig voor jou en je kinderen? Lees hier over de belangen van vaccinaties, verzekeringen en internet.

Vaccineren

Afhankelijk van het land waar je naartoe gaat zul je een vaccinatie moeten halen. Soms is het alleen aanbevolen, maar het kan ook verplicht zijn. Als je met kinderen op reis gaat is het verstandig om ze te laten vaccineren omdat zij extra vatbaar zijn voor ziektes zoals DKTP. Dit staat voor difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Kleine kinderen worden hier vaak al voor gevaccineerd, maar dit kan ook eerder indien jullie naar een land gaan waar dit soort ziektes heersen. Contacteer de informatie autoriteit voor vaccinaties en inentingen voor meer informatie hierover.

Reisverzekeringen

Om te voorkomen dat je moet opdraaien voor extra kosten is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Soms zit dit al bij je aanvullende zorgverzekering, maar dit geldt niet voor iedereen. Deze verzekering is handig als bijvoorbeeld je bagage wordt gestolen, je paspoort kwijtraakt of je vliegreis wordt geannuleerd. Maar ook als jij ziek wordt in het buitenland komt een reisverzekering van pas. Stel dat je ineens moet worden opgenomen in het ziekenhuis, dan wil je niet opdraaien voor deze kosten. Bij noodgevallen worden kosten vergoed, maar ook als bijvoorbeeld je laptop is gestolen.

Veilig internetten

Thuis heb je een eigen internetverbinding, daarom zul je misschien niet zo snel nadenken over de gevaren van het internet. Misschien ga je op reis wel naar een internetcafé om gebruik te maken van een computer. Om even wat op te zoeken over lokale restaurants is dit een prima wijze. Maar wil je vliegtickets boeken of andere bankzaken regelen? Dan is het niet verstandig om zomaar van een computer gebruik te maken. Het kan namelijk zo zijn dat iemand een software heeft geïnstalleerd dat al jouw gegevens op slaat. Dit hoeft niet te komen van de eigenaar van het internetcafé, maar kan wel door de persoon die voor jou gebruik heeft gemaakt van deze computer. 

Conclusie

Veiligheid is een belangrijk onderwerp op het gebied van reizen. Je bent nu eenmaal in een andere omgeving waar van alles kan gebeuren. Zorg er daarom voor dat je de juiste vaccinaties hebt gekregen en je verzekerd bent voor ongevallen. Let op bij het regelen van bankzaken op een internetverbinding of computer die openbaar is omdat je natuurlijk problemen wilt voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *