Vakantie aan het water: tips in Friesland

vakantie in Friesland

Toe aan een tripje naar Friesland? Friesland bezit veel water en is niet voor niets watersportprovincie nummer 1. Boek een huisje direct aan het water of maak mooie tochten over de Friese meren. Inspiratie nodig? Lees snel verder! (Bekijk ook: Vakantiehuis Friesland)

De Friese Meren

Friesland heeft ontzettend veel meren, dit zijn de grootste:

  • Groote Brekken;
  • Sneekermeer;
  • Tjeukemeer;
  • Heegermeer;
  • De Fluessen
  • Slotermeer

Naast deze grote meren bezit Friesland nog 24 andere meren. Een dagje varen, waterski├źn, kitesurfen of wakeboarden is allemaal mogelijk. 

Excursies

Wie de provincie Friesland helemaal wil ontdekken, moet een excursie bijwonen. Op deze manier leer je de mooiste plekjes van deze provincie kennen. Leeuwarden, Lemmer, Sneek en Franeker zijn bijvoorbeeld leuke plaatsen om te leren kennen. Maak een mooie stadswandeling en plof daarna neer op een van de vele terrasjes. 

Voor kinderen genoeg te doen

Wanneer je kinderen hebt, is een vakantiehuis aan de Friese meren een uitstekende locatie. Zo kunnen de kinderen zeilles volgen en op zeehondenexpeditie gaan op onze waddeneilanden. De waddeneilanden zijn daarnaast een mooie uitvalsplaats voor bijvoorbeeld wadlopen. Last van regen tijdens je vakantie? Er zijn genoeg activiteiten die binnen te doen zijn. Zo kunnen jullie een museum bezoeken of kunnen de kinderen de hele dag ravotten in een speelparadijs.

Accommodaties

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van vakantiewoningen in Friesland. Je kunt bijvoorbeeld een luxe villa aan het water boeken of een bungalow op een recreatiepark huren. Hoeveel personen gaan mee? Wil je WiFi in het huisje? Wanneer wil je gaan? Al deze vragen kun je meenemen in jouw zoektocht. Vakantiehuis aan het water in Friesland boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *