Uit en thuis

Vakanties zien er dit jaar een beetje anders uit. Waar we normaal gesproken de koffers in zouden pakken voor een verre reizen, moeten we het nu iets dichter bij huis zoeken. Een vakantie in eigen land dus. Maar hoe plan je een vakantie in Nederland en hoe maak je er een échte vakantie van? Er is toch een reden dat we het normaal gesproken allemaal wat verder weg opzoeken. Toch kan het heel goed. In deze blog vertel ik je hoe, straks ben jij ook op zoek naar de beste hotelaanbiedingen. Lees je mee?

Even eruit

Het mooie aan een vakantie in eigen land is dat je niet ver hoeft te reizen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk kleine vakanties kunt boeken. Een paar dagen weg hier, een uitstapje daar. Het maakt op vakantie gaan heel flexibel en je bent toch even weg. Dat laatste is vaak wat ons een vakantiegevoel geeft: weg zijn van huis. Even word je niet herinnerd aan de was of je werk. Je kan ontspannen en je richten op de leuke dingen om je heen. Ga jij voor een vakantie in de pretparken? Of trek je erop uit in de prachtige Nederlandse bossen?

Een rondreis

Een rondreis is ook goed mogelijk. We hebben als land twaalf provincies. Tijd dus om, in plaats van met de camper naar zuid Frankrijk te trekken, de twaalf Hollandse provincies af te gaan. Grote kans dat je nog niet in allemaal bent geweest en nu heb je de tijd om ze eens goed te bekijken. Wat heeft iedere provincie te bieden? Door rond te trekken, krijg je ook heel erg dat vakantiegevoel mee.

Dat moet je zien

Nederland is namelijk rijk aan tal van bezienswaardigheden. Van musea tot natuur. Allemaal dingen die je als Nederlander gezien moet hebben. Je hoeft heus niet naar het buitenland voor de kunsten! Laad de camper goed vol en maak een lijstje. Of includeer de bezienswaardigheden op je lijst met dag uitstapjes. Het is helemaal aan jou met deze vakantie in eigen land.

Dromen voor volgend jaar

Hopelijk is alles volgend jaar weer een beetje normaal en hebben we meer vrijheid wat betreft reizen. We kunnen voorzichtig aan plannen maken voor volgend jaar, wie weet heb je wel extra gespaard dit jaar en zit er daarom volgend jaar een grotere reis in. En in de tussentijd leren we dat we het hier net zo goed hebben. Dat is toch een win-win situatie wat betreft je vakantie.

Hoe vier jij je vakantie in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *