Rondreis Japan, de hotspots

stadstour

Veel reisliefhebbers hebben het erover, een rondreis Japan. Het land wordt gevormd door ruim 6,5 duizend eilanden gelegen in de grote Oceaan. Maar wat moet je nou gezien hebben tijdens jouw rondreis Japan?

Tokyo en Mount Fuji

Veel toeristen bezoeken tijdens hun vakantie de grote en moderne stad Tokyo. In deze drukke stad is altijd van alles te zien en te beleven. Je vindt er de Imperial Palace Grounds, waar je met het paleis en de oude muren echt een stukje terug in de tijd gaat. Ook de Senso-Ji tempel is bekend en wordt gezien als de grote toeristische trekpleister van Tokyo. Daarnaast nemen veel mensen een kijkje bij de Sumida rivier of in het Ueno park. Wil je meer avontuur en uitdaging tijdens jouw trip naar Tokyo, ga dan naar de Mount Fuji. Deze berg is eigenlijk een vulkaan, maar omdat deze al ruim 300 jaar niet meer actief is geweest, is het veilig om deze berg te bezoeken. Rond juli en augustus trekken er massaal mensen naar de Mount Fuji om te hiken. Bezoek je deze plek tijdens jouw rondreis Japan, houdt dan wel rekening met drukte.

Kyoto bezoeken tijdens rondreis Japan

In tegenstelling tot het moderne Tokyo, ga je in Kyoto terug in de tijd. De oude stad Kyoto wordt door velen gezien als de culturele hoofdstad van Japan. Je vindt er historische tempels en altaren vanuit het Boeddhisme. Dit is iets wat je in Nederland echt niet tegenkomt, waardoor de stad een aanrader is om te bezoeken tijdens jouw rondreis.

Hiroshima

Ruim 75 jaar geleden is de stad Hiroshima verwoest door Amerikaanse bommenwerpers. Ter nagedachtenis aan deze ramp vind je het vredespark van Hiroshima genaamd het Hiroshima peace memorial park. Tijdens de ramp kwamen veel mensen om en ook in de jaren daarna overleden veel mensen door de overdosis straling. Het museum is ter nagedachtenis aan de ramp en heeft het doel om kernwapens in heel de wereld te verbieden. Wil je dus ook nog wat geschiedenis bijbrengen aan bijvoorbeeld de kinderen tijdens een rondreis Japan, dan is dit zeker een aanrader.

Imposante paleizen 

Veel mensen bezoeken tijdens hun rondreis mooie bouwwerken. Deze bijzondere bouwwerken kom je echt alleen in Japan tegen, waardoor veel mensen bezoekjes brengen aan de vele imposante paleizen. De drie mooiste kastelen van oude keizers zijn volgens de kenners bekend. De eerste daarvan is de Crow’s Castle in Matsumoto. Daarnaast is er De Witte Reiger in Himeji. Tot slot vind je Nisshin Maru Castle in Osaka. Deze imposante bouwwerken zijn uniek en worden dan ook veel bezocht. 

Sneeuw en stranden

Japan blijft een bijzonder land. Zo staat Okinawa bekend om het tropische klimaat en de prachtige natuur.  Er zijn namelijk parelwitte stranden, warm water en perfecte duiklocaties. Aan de andere kant wordt Niseko weer druk bezocht voor wintersporters. Je kunt hier namelijk perfect skiën of snowboarden. In een land vind je dus zowel tropische stranden als ijskoude bergtoppen. 

De diversiteit van Japan maakt dat het de perfecte bestemming is voor een reis, namelijk de rondreis Japan. Boek jouw rondreis nu samen met Tenzing Travel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *