Op zoek naar een elektrische auto? Denk dan ook aan leasen!

Elektrisch rijden is anno 2021 populairder dan ooit! Dit komt door verschillende factoren. De elektrische auto’s worden namelijk beter, betaalbaarder en daarnaast groeit het algehele bewustzijn van ons klimaatprobleem. Toch rijden er helaas nog steeds ontzettend veel mensen in auto’s met traditionele verbrandingsmotoren. Dit komt grotendeels door het feit dat de elektrische auto nog niet volledig ontwikkeld is. De auto’s worden met het jaar substantieel beter en daarom vinden mensen het zonde om nu een elektrische auto te kopen, terwijl ze het jaar later voor hetzelfde geld een veel betere auto krijgen. Een oplossing voor dit probleem is het leasen van een elektrische auto! In deze blog vertellen we je daarom meer over het leasen van een elektrische auto! 

Voordelen leasen 

Het grootste voordeel van leasen zit hem in de kostenstructuur. Doordat je iedere maand een vast bedrag voor de auto betaalt weet je precies wat je iedere maand kwijt gaat zijn. Hierdoor zit je niet ineens met hoge reparatiekosten voor je Tesla Model Y. Daarnaast ben je met leasen nog vrij flexibel. Het leasecontract heeft vaak een periode van 1, 2 of 3 jaar. Na deze tijdsperiode kun je je Ford Mustang Mach E weer inruilen voor de nieuwe editie Ford Mustang Mach E! Hierdoor rijd je altijd in de nieuwste versie van de auto’s en geniet je van de technologische ontwikkelingen in de markt. 

Nadelen leasen 

Natuurlijk zitten er ook enkele nadelen aan leasen. We vinden dat deze nadelen niet opwegen tegen de voordelen, maar het is natuurlijk wel goed om op de hoogte te zijn van de potentiële nadelen! Het grootste nadeel zit hem in de gemiddeld hogere kostenpost. Zo betaal je per maand een hoger bedrag dan je normaal voor je auto zou betalen. Je krijgt hier echter een stukje zorgen vrijheid voor terug waardoor dit hogere bedrag ook gemakkelijk te verantwoorden is. Daarnaast is het een extra kostenpost die wordt meegenomen in bijvoorbeeld een hypotheekberekening. Als je dus van plan bent om binnenkort een huis te kopen, dan kan je beter even wachten met het afsluiten van het leasecontract in verband met de hypotheek berekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *