Op ontdekking in Zwolle en omgeving

Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel, is zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad en zijn omgeving kent vele gezichten. Het heeft een rijke historie, ligt aan de rivier de IJssel en heeft een bruisend centrum. Het is een van de grootste hanzesteden van ons land. Maar wat moet je dan echt gezien hebben in Zwolle? Bij onderstaande bezienswaardigheden kijk je in ieder geval jouw ogen uit: 

  • Museum de Fundatie
  • De Sassenpoort
  • Sint-Michaëlskerk
  • Onze Lieve Vrouwe Basiliek
  • De Peperbus

Maar er zijn ook leuke dingen met kinderen te doen in Zwolle. Zo kun je samen allerlei dino’s ontdekken in Dinoland, gevestigd in het voormalige Ecodrome in Zwolle. Of ga naar park Nooterhof om lekker te spelen en te ravotten in de natuur en de waterspeeltuin. Overtuigd van hoe leuk Zwolle is? Dan ben je op zoek naar een mooie camping nabij Zwolle om gelijk het woord bij de daad te voegen. 

Vergeet het mooie Kampen niet

Als je in de buurt van Zwolle allerlei leuke dingen aan het ontdekken bent, dan mag Hanzestad Kampen ook echt niet ontbreken. Deze stad is iets kleinschaliger dan Zwolle met ook een gezellig stadscentrum. Kampen wordt ook wel de nautische Hanzestad genoemd door zijn rijke verleden in de scheepvaart. Vroeger waren er veel ambachten in Kampen, zo waren er eens meer dan 100 sigarenfabrieken. Nu nog 1 en dat is de Olifant. Leuk om te zien en zelf sigaren te maken. De omgeving van Kampen is ook mooi om te ontdekken op de fiets. Een paar dagen naar Kampen? Er is een super leuke camping nabij Kampen, waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *