Met een drone stijg je tot ongekende hoogtes

Met een drone kun je vliegen zonder je voeten van de grond te halen. Je kunt met een drone veel meer doen dan met een op afstand bestuurbare helicopter. Een op afstand bestuurbare helicopter is natuurlijk al leuk, maar een drone zorgt er ook nog eens voor dat je van fantastische uitzichten kunt genieten. Gewoon op je telefoon. Je kunt drones bedienen met een aparte afstandsbediening of met je mobiel. De beelden kun je direct terugzien, maar ook opnemen om later terug te kunnen kijken. Het is wel erg cool om te vliegen met zo'n apparaat, maar je moet wel een aantal zaken goed in de gaten houden.

Er gelden regels voor het vliegen met een drone

Je mag in Nederland ontzettend veel, maar er zijn regels. Die zijn er bijvoorbeeld ook voor het vliegen met een drone. Zo is het absoluut verboden om te vliegen in de buurt van een vliegveld. Of het nu gaat om een groot vliegveld of een klein vliegveldje, drones kunnen een gevaar opleveren voor de vliegveiligheid. Een piloot kan er van schrikken met alle gevolgen van dien. Ook mag je niet filmen in de bebouwde kom of boven menigtes. Dit heeft dan weer alles te maken met de Wet op de Privacy. Je hebt handtekeningen van iedereen die je filmt nodig voor je de beelden openbaar mag maken.

Maar wat mag er dan wel?

Je mag met drones je gewassen in de gaten houden en je kudde koeien beheren. Ook mag je een weg of het bos van bovenaf filmen of fotograferen. Heb je toestemming? Dan mag je ook een voetbalwedstrijd of een andere sportwedstrijd vanuit de lucht filmen. Ook de zee en het strand mag je met drones filmen. Kan jouw drone héél hoog? Dan is er al weer meer mogelijk. Filmen met drones mag ook bij familieaangelegenheden, maar de beelden mogen pas openbaar worden gemaakt na toestemming van de gefilmden.

Waar koop je zo'n ding?

Je ziet overal aanbiedingen voor drones voorbij komen. Maar het is niet gezegd dat die allemaal van goede kwaliteit zijn. Je kunt beter een bezoekje brengen aan een van de SuperStores van Kamera Express. De medewerkers daar kunnen je heel veel vertellen over alle mogelijkheden. Er zijn nogal wat verschillende drones te koop en dus kan het zomaar zijn dat het niet meevalt om een goede keuze te maken. De medewerkers kunnen je van alle informatie voorzien. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *