Meer doen in eigen land

texel

Over het coronavirus is al heel wat geschreven en de komst van het coronavirus heeft veel mensen nieuwe inzichten gegeven. Normaal gesproken is het toerisme wereldwijd erg groot. Door het virus is het niet langer logisch meer om als vrijetijdsbesteding een ander land te bezoeken. We zijn ons er immers bewust van geworden dat reizen (en contact met andere mensen) ook gevaren met zich mee kan brengen. 

Doordat het niet vanzelfsprekend meer is om het vliegtuig te pakken naar een ander land, vieren meer mensen vakantie in eigen land. 

Wat is het coronavirus? 

In het kort, wat is het coronavirus eigenlijk en waarom zorgt het ervoor dat we meer gaan doen in eigen land? Het coronavirus (ook wel Covid-19) is een ziekte die wordt veroorzaakt door coronavirus SARS-CoV-2. Deze ziekte kan ernstige longontsteking veroorzaken, sommige mensen overlijden als gevolg van dit virus. De belangrijkste klachten die voorkomen bij COVID-19 lijken op ‘normale’ griepverschijnselen. Denk hierbij aan:

  • verkoudheid 
  • hoesten
  • verhoging of koorts
  • verlies van smaak of reuk 
  • benauwdheid

Heb ik corona gehad? Veel mensen vragen dit zich af. Dit doordat het coronavirus in veel gevallen op een normale griep lijkt. Wil jij weten of je besmet bent geweest? Doe een zelfafnametest via How Are You Diagnostics

Meer doen in eigen land

Om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, blijven veel mensen thuis. Toch is het goed om ook vakantiedagen op te nemen en tot rust te komen. Meer doen in eigen land, dus! Gelukkig kent Nederland genoeg mooie plekken waar je volledig tot rust kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan Texel, Vlieland, Scheveningen of Giethoorn. Er zijn genoeg mogelijk te bedenken! Om je te vermaken hoef je zeker het vliegtuig naar het buitenland niet te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *