Liverpool; een stad die voetbal ademt

Liverpool is ook wel bekend als de culturele hoofdstad van het noorden van Engeland. Je vindt er prachtige historie en alle kolossale bouwwerken die bij een havenstad om de hoek komen kijken. Maar misschien is het bekendste nog wel dat The beatles uit deze stad komen. Toch zijn er naast deze culturele hoogtepunten ook veel voetballiefhebbers die de stad een bezoek brengen. Er zijn namelijk twee Europese topclubs gevestigd in de stad, deze zijn: het welbekende Liverpool F.C. en Everton, welke wekelijks floreren in de competitieve Premier league. Er zijn jaarlijks duizenden fans die vauit het buitenland de stad bezoeken om een magische avond in het voetbalstadium mee te maken. In deze blog vind je een aantal tips van om jouw voetbalreis of stedentrip naar Liverpool een overgetekelijk avontuur te maken.

Een voetbalstadium dat je gezien moet hebben

De meest bekende club van de stad is ongetwijfeld Liverpool, welke in het Anfield stadium wekelijks hun wedstrijden speelt. Deze Engelse club is opgericht in 1892 en een iconisch boegbeeld geworden voor de stad. Hier voetballen de grootste talenten zoals de Nederlandse Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, maar ook legendes zoals Mohamed Salah. Het stadium wordt de komende jaren flink vernieuwd waardoor het ruimte biedt voor maar liefst 60.000 toeschouwers. Tijdens een voetbalreis naar Liverpool kun je er uiteraard ook voor kiezen om een rondleiding te krijgen door het stadium. Tijdens deze tour leer je alles over de club kennen en krijg je de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen. Een voetbalreis is daarom iets wat iedere voetbal liefhebber meegemaakt moet hebben. Ook kom je tijdens de tour langs de grote prijzenkast van de club, waar ook de Champions League beker is te bewonderen die zij slechts kort geleden bemachtigd weten te hebben. Verder is jouw voetbalreis door Liverpool uiteraard niet compleet zonder dat je door de spelerstunnel jezelf een weg hebt gebaand richting het veld. Eenmaal aangekomen op deze plek sta je vol bewondering om je heen te kijken naar het gigantische stadium waar de legendes van de club, maar uiteraard ook vele andere iconen uit de voetbalwereld hun wedstrijden uitgevochten hebben.

Andere hoogtepunten van de stad

Naast het Anfield moet je tijdens jouw voetbalreis naar Liverpool ook een bezoek brengen aan The Beatles Story. Dit is een museum in de Royal Albert Dock waar je alles leert over The Beatles. Dit bestaat uit een ondergrondse connectie van verschillende locaties die gerelateerd zijn aan deze legendes. Gaandeweg leer je steeds meer over The Beatles en over de muziek die zij gemaakt hebben. Ook zijn er een aantal verzamelobjecten te zien in het museum, zoals de bril van John Lennon en de allereerste gitaar van George Harrison. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *