Liefhebber van natuurvakanties? Breng een bezoek aan Beieren

Beieren Duitsland

Vooral als je in een grote stad woont en je je dagelijks mengt in het drukke verkeer, dan ben je blij als je eens aan deze hectiek kunt ontsnappen. Wanneer je vakantie hebt, heb je daar dan ook eindelijk de gelegenheid toe. Een vakantie waarin je even ver weg bent van stadse stress is dan een echte aanrader. In en rond Nederland heb je daartoe verschillende opties. Beieren in Duitsland is er daar een van. Je rijdt hier met gemak in een dag naartoe en de natuurlijke verschijnselen die je in deze populaire Duitse deelstaat vindt zijn qua schoonheid bijna niet te evenaren. Hieronder lees je over een aantal van de belangrijkste hoogtepunten van Beieren op natuurgebied.

Nationaal Park Berchtesgaden, Beieren

Welke natuurlijke hoogtepunten zijn in het bijzonder aan te raden?

Voor natuurliefhebbers heeft Beieren simpelweg alles: er zijn hooggebergtes, alpenweiden, schilderachtige meren, kronkelende rivieren en uitgestrekte bossen. Wandelen en fietsen kun je hier dus sowieso bij uitstek. Bovendien zijn er volop mogelijkheden tot het uitoefenen van actieve buitensporten. De volgende plekken zijn in het bijzonder de moeite waard om te bezoeken:

• De Zugspitze. Dit is een berg van 2962 meter hoogte, waarmee het het hoogste punt van Duitsland is. Je vindt ‘m tegen de grens met Oostenrijk. Met een kabelbaan kun je naar de top, waardoor het absurd mooie uitzicht dat je vanaf daar hebt voor iedereen te bereiken is.

Obersee, Beieren

• De Chiemsee: een meer met prachtige berghellingen rondom. Ook zijn er enkele eilandjes in het meer.

• De Königssee. Dit is bekend als het hoogste meer van Duitsland. Alweer een schitterend meer met indrukwekkende berghellingen aan de randen.• De hoogste waterval van Duitsland: de Röthbachfall. Deze waterval is zo’n 470 meter hoog.