Lekker en gezond!

Steeds meer mensen ontwikkelen gedurende hun leven een haat-liefdesverhouding met eten. Dat is zonde en helemaal niet nodig. Natuurlijk hebben we hier in de westerse samenleving altijd volle supermarkten die tot de nok toe gevuld zijn met van alles, wat niet altijd gezond is. Dat kan een behoorlijke impact hebben op ons lichaam. Toch hoef je daarom niet je eten te laten staan, in deze blog vertel ik je waarom. Eten is namelijk gezond, toch?

Genoeg water

Dat klopt zeker. Maar goed, te veel eten is dan weer niet gezond. Net zoals bij zoveel dingen moet je je niet buiten proporties tegoed doen aan voeding. De voeding die je dan nuttigt kan nog zo gezond zijn. Het is toch slecht voor je. Als je meer eet dan je lichaam nodig heeft, gaat het de overtollige voeding opslaan. En dat is nergens voor nodig want een paar uur later gooi je er toch weer een lading in. Veel liever drink je wat extra water. In deze maatschappij is een groot deel van de bevolking vaak gedehydrateerd. Dat zorgt ervoor dat we minder energie hebben en ook onze gezondheid achteruitgaat. Doe nog maar een glaasje water dan!

Volg je gevoel

We hebben door de jaren heen allerlei soorten diëten voorbij zien komen. Van keto tot enkel vlees en ga zo maar door. Maar er is weer een nieuw dieet, eentje waar de meeste mensen zich wel in kunnen vinden: intuïtief eten. Eigenlijk eet je gewoon wat je wilt maar je besteed meer aandacht en tijd aan wat je eet en hoe je je daarbij voelt. Dan kan je best een keer een koekje eten maar schuif je waarschijnlijk niet klakkeloos een hele rol naar binnen. Je leert dus meer naar je lichaam en je wensen luisteren en vind zo een balans voor een dieet dat bij jou past.

Een helpende hand

En dan nog kan het zo zijn dat je zo nu en dan een beetje ondersteuning nodig hebt. Dat kan natuurlijk. Hiervoor kan je altijd speciale dieet producten aanschaffen. Dit kunnen producten zijn zoals maaltijden maar ook middeltjes die de eetlust verminderen en ga zo maar door. Op die manier geef jij jezelf wat houvast in het leren luisteren naar jezelf. Zoek bij deze dieet producten ook wat voor jou past aangezien het voor iedereen ook op dit vlak weer anders werkt en probeer het één en ander uit. Dan weet je al snel wat voor jou werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *