Jouw tuin lente klaar maken

Fris het nieuwe jaar in gaan. Heerlijk is dat toch? Het jaar 2020 is, ondanks alle ellende en thuis zitten, ontzettend snel gegaan. Maar nu zitten we in 2021, en dat jaar moeten we ook helemaal top maken. Want wie weet gaat die net zo snel voorbij als het jaar 2020. 

 

Er in de lente goed bij zitten!

Wanneer je een tuintje hebt, of graag bezig bent met planten. Wil je natuurlijk wel dat alles er netjes en goed bij staat zodat alles goed kan gaan bloeien in de lente. Zo kan je bijvoorbeeld Trachelospermum jasminoides en passiflora gaan planten zodat je straks een kleurrijke uitzicht hebt wanneer deze mooie bloemen gaan bloeien. Maar je kan natuurlijk ook vele andere mooie bloemen in de tuin zetten zodat je een mooi tuintje vol bloemen krijgt in de lente en de zomer.

 

Niet zo van de groene vingers?

Dat kan natuurlijk ook nog eens. De een geeft er niets om, de ander is gewoon heel slecht met planten en bloemen en alles gaat eigenlijk wel dood. En dat wil je natuurlijk ook niet. Dan kan je er altijd voor kiezen om wat minder planten en bloemen in de tuin te zetten. Zodat je er ook minder naar om hoeft te kijken. Maar je kan het natuurlijk ook zo aanpakken, dat je planten en bloemen pakt die wat minder aandacht nodig hebben. Dus als je een keer vergeet water te geven, dan is dat helemaal niet erg. Want daar kunnen ze tegen. En als je er helemaal niets om geeft, kan je ook een tuin doen zonder bloemen en planten. Maar dat ziet er dan wel gelijk minder fleurig uit natuurlijk.

 

Is jouw tuinset er klaar voor?

Het is natuurlijk ook zo, dat niet alleen de planten en bloemen er klaar voor moeten zijn. Maar jouw tuinset natuurlijk ook. Die verdient natuurlijk ook een schoonmaakbeurt na de hele winter en herfst buiten te hebben gestaan of misschien wel bedekt. En waar niemand gebruik van heeft gemaakt. Dan is het juist ook goed dat je die even weer goed reinigt zodat je er in de lente, en vooral ook de zomer, veel gebruik van kan maken. En dan zie je ook gelijk of jouw tuinset nog goed en stevig is. Is dat niet zo, dan wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. En als je daar optijd mee bent, dan kan je daar ook rekening mee houden en dan op tijd een nieuwe aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *