Hond mee op vakantie: wat neem je mee?

Vind je het niet fijn om je hond in een pension achter te laten wanneer jij op vakantie bent? Neem hem of haar dan mee op vakantie! Veel reizigers nemen hun hond mee, of het nu per trein, auto of vliegtuig is. Er zijn een aantal dingen die je van tevoren goed moet uitzoeken. Welke punten dit zijn, lees je in deze blog! Begin maar alvast met het inpakken van de koffer voor de hond en vergeet de kauwstaaf voor hond van Aware Pet Products niet.

Is de hond toegestaan?

Het belangrijkste is dat je vooraf controleert of de hond toegestaan is op de bestemming! Op veel stranden zijn honden namelijk niet welkom, ook niet als je ze aangelijnd houdt. Ook zijn honden in veel natuurparken in Europa niet toegestaan. Vooral Frankrijk heeft veel nationale parken waar een hondenverbod geldt.

Klimaat

Jij bent misschien als reiziger op zoek naar zoveel mogelijk zon en hoge temperaturen. Voor honden is dit juist niet fijn. Veel honden hebben – mede door hun vacht – moeite met de hitte. Een bestemming waar het doorgaans 20+ graden is, kan al te warm zijn voor je trouwe viervoeter. 

De reis zelf

Het makkelijkste is als je met de auto op vakantie kunt. Zo kun je de hond rustig meenemen en stoppen wanneer jij wilt. Het vliegtuig is een lastig vervoersmiddel voor honden. Wanneer je een kleine hond hebt, mag hij mee in de cabine. Is de hond te groot? Dan kan hij in de laadruimte vervoerd worden. Denk wel goed na voordat je deze keuze maakt. Zo’n tripje kan erg stressvol zijn voor de hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *