Het geven van een laatste groet aan een geliefde of dierbare

Iedereen verdient een mooie laatste groet. Jaarlijks zijn er vele mensen die sterven, wat voor de nabestaanden erg moeilijk kan zijn om te verwerken, Samen met alle nabestaanden geef je graag nog een laatste groet aan de overledene, waarmee je met een mooi afscheid kunt starten met het verwerken van het verlies. Als nabestaande ben je erg vrij in het organiseren van de uitvaart, maar zijn er verschillende organisaties of personen die jou de juiste uitvaartzorg zullen bieden. Naast het regelen kun je ook je rust nemen en verwerken, waarbij de uitvaartleider hier de zorgen over zal nemen. 

Een waardig, eervol en persoonlijk afscheid

Iedereen verdiend een waardig afscheid. Waar de een alvast een aantal wensen op papier heeft staan voordat hij of zij overlijdt, heeft een ander dit nog niet. Afhankelijk van de manier van overlijden is dit natuurlijk ook erg lastig, maar zul ej er in ieder geval alles aan doen om de uitvaart zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kun je een keuze maken uit verschillende uitvaarten, waar dierbaren ook een woordje zullen doen en de nabestaanden een laatste groet zullen geven aan de overledene. 

Gelukkig sta je er niet alleen voor bij het regelen van een uitvaart. Afhankelijk van de uitvaartverzekering van de overledene, kun je de juiste uitvaartzorg kiezen voor het regelen en begeleiden van de uitvaart!

Kies voor de juiste uitvaartzorg

Juiste begeleiding bij een uitvaart is enorm van belang. Je kunt als nabestaanden alles op papier zetten en regelen, maar zul je het verlies ook moeten verwerken en heb je hier de tijd voor nodig. De uitvaartzorg zal je ondersteunen en regelt hij of zij de uitvaart. Je kunt de nummers uitkiezen die gespeeld zullen worden tijdens de uitvaart, kun je de soort uitvaart kiezen, stellen jullie samen een rouwkaart op en bestellen jullie de juiste bloemen, om de uitvaart mooi en volgens planning te laten verlopen. 

Verschillende soorten uitvaarten

Er zijn verschillende uitvaarten mogelijk. Afhankelijk van de wensen en tradities van een bepaalde familie, kun je kiezen uit verschillende soorten uitvaarten. Zo kun je kiezen voor een uitvaart over het water, een groene uitvaart waarbij een milieubewuste levensstijl wordt doorgevoerd in een uitvaart, een roze uitvaart met powerful speeches en mag er hier een statement worden neergezet, of kun je kiezen uit verschillende multiculturele uitvaarten. De uitvaartbegeleider zal je helpen in de gehele verzorging voor de uitvaart, zodat er een eervolle en een persoonlijk afscheid kan worden gegeven aan de overledene. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *