Het gebruik van zalf bij een peesontsteking

Voor iedere gelegenheid is tegenwoordig wel een zalf samengesteld. Denk aan eczeem, een huidaandoening waarbij de huid als het ware ontstoken raakt,maar die met behulp van eczeem creme eenvoudig opgelost kan worden. Eczeem zorgt voor hevige jeuk en rode plekken. Eczeem kan ontstaan door verschillende factoren zoals water, zeep, wol of andere soorten stof maar ook voedsel of alcohol kunnen eczeem aanzienlijk verergeren. Zo’n 400.000 mensen en dus ongeveer 2,35% van de Nederlandse bevolking heeft hier last van. Gelukkig zijn er diverse zalven gecreëerd om het eczeem probleem te verminderen.

Wat ook een vervelend kwaaltje is, is peesontsteking, dit ontstaat door overbelasting van een spier. De ontsteking zit in de pees, de pees zit aan zowel de spier als het bot vast. Als een spier overbelasting ervaart kan dit dus ook overslaan op de pees, waardoor hevige pijn kan ontstaan. Een peesontsteking ontstaat dus niet door een bacterie of schimmel, wat soms wel zo is bij ontstekingen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook voor de peesontstekingen zalfjes gemaakt om je zo snel mogelijk te kunnen verhelpen van deze vreselijke kwaal.

Soorten pees ontsteking

Er zijn zeer veel verschillende soorten peesontstekingen, de 5 meest voorkomende ontstekingen zijn: de Achillespees ontsteking, ontsteking aan de schouder, hielspoor, ontstekingen rondom de knie en ten slotte rondom de elleboog.

Om een Achillespees ontsteking zo snel mogelijk te behandelen moet veel gerust worden, ontstekingsremmende medicatie gebruikt worden, maar ook fysiotherapie, aangepast schoeisel en nachtspalken kunnen de behandeling sneller laten verlopen.

Behandeling peesonstekingen

Zoals net genoemd is, is rust belangrijk bij een peesontsteking, en daarnaast ontstekingsremmers slikken. Niet iedereen vindt het prettig om ontstekingsremmers te slikken. Daarom zijn er ook diverse zalven ontwikkeld die gebruikt kunnen worden om de ontsteking te remmen. In combinatie met de medicatie zal dit natuurlijk wel het meest effectief zijn.

De eerste paar dagen moet je een zalf gebruiken op basis van Diclofenac om de pijn te kunnen verlichten. Toch is het gebruik van de zalf op basis van diclofenac niet volledig betrouwbaar voor het herstel van de pees. De zalf zorgt ervoor dat de pijn verlicht wordt, maar door de verlichting van de pijn zal je toch sneller een ledemaat weer gaan bewegen. Doordat het ledemaat niet genoeg rust krijgt, kan het dus alsnog zo zijn dat de pees niet genoeg rust krijgt en overbelast is zonder dat jij dit merkt. De beste zalf tegen peesontsteking is zeker deze!

Omdat een zalf op basis van diclofenac er voor zorgt dat de pees niet genoeg rust krijgt, wordt er zwaar aangeraden om zo snel mogelijk over te schakelen naar een olie of een gelsoort op basis van Arnica.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *