De leukste dorpjes op de Veluwe

veluwe

Je wilt er even uit. Tijd om op zoek te gaan naar een vakantiehuisje op de Veluwe. De Veluwe is de ideale bestemming om tot rust te komen in de Nederlandse natuur. Veel bossen, kleurrijke heidevelden en leuke dorpjes. Ga jij wandelen of stap je liever op de fiets? Deze dorpjes zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens de Veluwetrip.

Boek een huisje Veluwe! Bekijk ook: luxe vakantiehuis veluwe

Beekbergen
Het dorp beekbergen ligt op de rand van de Veluwe, nabij Apeldoorn. Het dorp straalt gezelligheid uit en heeft veel restaurants, terrasjes en drie musea. In de zomer rijdt de Oud Veluwsche Stoomtrein. Vanuit Beekbergen kun je snel naar Radio Kootwijk: in de volgende alinea lees je hier meer over. In juli en augustus organiseert Beekbergen elke donderdagavond ‘de Veluwse avondmarkt’.

Kootwijk

In het hart van de Veluwe ligt deze bezienswaardigheid. Een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: Kootwijkerzand. In dit prachtige natuurgebied ligt Radio Kootwijk. Dit werd in de jaren tachtig gebouwd voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië. Radio Kootwijk ziet er indrukwekkend uit in deze woeste omgeving. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus!

Hoenderloo

Dit dorpje ligt centraal gelegen op de Veluwe. Een van de drie ingangen van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt in Hoenderloo. Dit dorp is ideaal als je van wandelen en fietsen houdt. Naast deze activiteiten kun je een bezoekje brengen aan het Kröller Müller Museum. Vanuit Hoenderloo zijn Apeldoorn en Arnhem goed bereikbaar. Op stap met kinderen? Misschien is een dagje Julianatoren, Burgers Zoo of de Apenheul iets voor jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *