Brugge: misschien wel de mooiste stad van België

Brugge bezienswaardigheden

België biedt met Gent, Antwerpen, Oostende en Brussel meer steden die architectonisch prachtig zijn, maar Brugge steekt hier volgens velen toch nog wel een stukje bovenuit. Immers biedt de stad Brugge bezienswaardigheden in een mate die je in bijna geen enkele stad in België tegenkomt. Hieronder lees je wat de belangrijkste zijn.

Brugge bezienswaardigheden

De belangrijkste attracties van Brugge

Wanneer je voor een stedentrip van een aantal dagen in Brugge bent, probeer dan de volgende attracties en bezienswaardigheden te bezoeken:

  • De Markt is een plein dat je niet kunt en mag missen. Het wordt omringd door de meest fraaie gebouwen, waarvan je vooral de Belfort van Brugge niet snel zult vergeten.
  • Brugge staat bekend om de grachten die dwars door het sfeervolle centrum lopen. Zonder tochtje op een boot te ondergaan is je Brugse stedentrip dan ook eigenlijk niet compleet.
  • Aan de rand van de stad vind je de Kruispoort. Dit is een oude, middeleeuwse stadspoort die bijzonder goed bewaard is gebleven.
  • Het Koningin Astridpark ligt midden in het centrum en is een van de mooiste stadsparken van het land. Bovendien is dit een ideale plek om even te ontsnappen aan de stadse drukte.
  • In architectonisch opzicht zijn de Sint-Salvatorskathedraal, de Onze Lieve Vrouwe en de Basiliek van het Heilig Bloed (religieuze) gebouwen die er echt bovenuit steken.

Auto of trein?

Wanneer je naar Brugge afreist vanuit Nederland kun je in principe kiezen uit twee verschillende soorten vervoersmiddelen. Uiteraard is de auto dan een goede optie. Afhankelijk van waar je woont in Nederland kun je Brugge in hooguit één of twee uur bereiken. Met de trein is echter natuurlijk ook mogelijk. Zorg ervoor dat je vanuit Amsterdam, Rotterdam of Roosendaal terechtkomt in Antwerpen. Van daaruit stap je simpel over op de trein naar Brugge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *