Het lijkt misschien alsof we nog wel even hebben, maar het is alweer bijna zover: de feestdagen. Met hoe snel het afgelopen jaar voorbij is gegaan, met name door de corona-lockdown, is het dit jaar extra handig om er snel bij te zijn. Juist na een jaar als dit willen we niets liever dan samenzijn, zoals ieder jaar, zoals gewoonlijk, zoals het hoort. Zoals we gewend zijn! De vraag blijft of met de hele familie samenkomen voor de feestdagen dit jaar wel verstandig is, met name vanwege de net aangekondigde versterkte maatregelen, die er helaas op wijzen dat we voorlopig nog niet van dit virus af zullen zijn. Maar daardoor hebben we allemaal des te meer motivatie om er juist met de feestdagen toch iets moois van te maken met zijn allen, en door al het moois juist deze moeilijkheden toch even te proberen te vergeten. 

En het zijn natuurlijk geen feestdagen zonder mooie cadeaus. De meeste hiervan zijn vaak nog aardig goed last-minute te improviseren. Maar cadeaus bedenken voor de mannen in de familie blijft voor velen toch nog altijd een lastige taak. We zetten hier wat tips op rij!

Het is winter: hou ze warm!

Een mooi cadeau waaer iemand het hele jaar door iets aan heeft is natuurlijk ideaal, maar seizoensgebonden cadeaus zijn eigenlijk nóg leuker. Juist omdat dit vaak dingen zijn die iemand niet snel voor zichzelf zal kopen. Met name mannen, die vaak zuiniger zijn met hun geld, en al snel zullen denken dat het geen zin heeft om iets te kopen waar je maar een paar maanden per jaar iets aan hebt. En wat hoort er nu typisch bij het feestdagenseizoen? Juist: winter. Kou! Een mooi paar kerstsokken is misschien niet voor elke man weggelegd. Iemand die in het dagelijks leven graag vrolijke kekke sokken draagt zal hier ontzettend blij mee zijn; maar voor een zichzelf serieus nemendere oom of opa is een trui dan wel weer geschikt. Er zijn hele mooie truien heren te vinden. Lekker warm om bij de open haard bij weg te kruipen!

Iets praktisch

Zoals eerder genoemd is het toch altijd mannen eigen om te veel na te denken over waar ze hun geld aan uit geven. Niet als het aankomt op games, bijvoorbeeld, maar wél als het gaat om kleding, persoonlijke verzorging, alle dingen waar een vrouw juist te snel teveel aan spendeert. Als je écht niks kan verzinnen waar iemand blij mee is, is bij mannen vaak het beste om een verlanglijstje te vragen. Hierop staan vaak praktische dingen: geen leuke verrassingen, maar wel iets waar ze echt blij mee zullen zijn. En het is nog vroeg, dus je hebt alle tijd om ze zo'n lijstje te laten samenstellen!